Ziua Sfantului Gheorghe

Suntem o natie razboinica,dar, doar intre noi. Plini de orgolii, veninoase,de tipul nu ma atinge , ca iau foc. Practic,nu mai avem nimic de impartit,am ramas doar cu praful de pe toba,dar  cu orgoliile pana la cer,pe nimic.

Aurel Baranga,daca ar mai fi trait,avea material din belsug,pentru asanarea moravurilor,care se lasa cel mai greu atenuate.Tot felul de Miei Turbati,ca tot se apropie Pastii si urmeaza,conform unui obicei greu de inteles,a fi foarte multi taiati,pentru ca ,vezi Doamne,ei sunt cele mai blande animale si pentru acest lucru sunt primele la sacrificare.Eu nu mai accept sa fiu Mielul nimanui si pentru acest lucru cer dreptul la cuvant!

E drept,o ducem cu totii greu,in general,exceptiile confirmand regula,nimeni nu este scutit de faliment,sau de cadere economica ori in disgratie,votul este schimbator,dar in esenta la fel de mincinos,din nefericire,banii se duc,mai si pun altii mana pe ei si nu e bine,suntem cu nervii intinsi ,abia asteptand sa ni-i varsam pe cineva,din pacate la intamplare si tocmai catre cei care ar merita acest lucru in cea mai mica masura. Chiar sunt uneori persoane, pentru care te-ai sacrificat si nu te inteleg,clamandu-si indiferenta si neutralitatea existentei,desi la necaz,nu au pe umarul cui pune obrazul si nici nu au crescut copii,sa vada cum se face acest lucru.

Asa se croieste de cand lumea viata si de la cel care te astepti mai mult ai cea mai putina recunostinta,de-ti vine sa-ti spui ca nu stii cum de ai crescut o vipera la piept,fara sa stii ca faci acest lucru.

Nu este usor sa te casatoresti- constrans -la douazeci de ani,pentru a pastra viata unei fiinte nevinovate,ce urma sa vina pe lume si de prezenta careia sperai sa te bucuri pana in ultima zi de viata.Asa fac unele femei,grabite sa se marite,sa-si paraseasca familia,adesea fara a iubi,mai mult din alte interese ori doar dintr-o prea putina cunoastere reciproca,pentru ca, apoi sa se desfasoare nepotriviri si despartiri.Viata este un continuu experiment,au loc involuntar destule esecuri,omul fiind dator sa merga mai departe,pe orice imprejurare si destin.

In viata se poarta un continuu razboi latent,cand nici cel de langa tine nu te intelege,desi tu ai dori sa fii perfect inteles si sa existe o deplina armonie,un respect al opiniilor si doleantelor reciproce,dar tot timpul se gasesc motive de incalcare a drepturilor minime individuale si culmea din partea celor la care te astepti cel mai putin.Nu avem voie sa ne jelim,urcam dealul suferintei,suntem in postul Pastilor,desi nu mai credem in astfel de povesti,dar asta e iar treaba fiecaruia si nu mai vrem alte atacuri de tot felul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s