Muscata din fereastra

Este o floare vivace,intens colorata,cu boboci multi si frunze rotunjite.Oriunde s-ar afla,nu trece neobservata.Pare a fi o fata mare,gata de maritis.De atrage,te seduce.

Pe la casele saracacioase de tara,este practic singura podoaba.Alaturi de ea,mai poate fi una-doua gutui,pe timp de iarna,aflate tot la geam,ca niste becuri palide,cum bine remarca poetul cenaclului Flacara.

El venea dintr-o comuna,cu numele Barca,de care nu mai auzise nimeni,practic,de pana a fost pomenita de el,in titlul unei carti,de reportaje,De la Barca la Viena.

Febletea mea actuala,de asemenea,isi denumeste sdesea localitatea natala,Sangeru,iar ilustra necunoscuta,desi vine undeva  aproape,in Prahova.

Ieri,ca si mine,am fost printre putinii care am scris ca nu era cazul sa se fi dat cu gaze lacrimogene,in catacombele capitalei,pentru ca din ele sa iasa niste sobolani,cu chip de oameni,carora sa le mai iasa si ochii din cap , gata sa fie asfixiati,dupa ce ca erau aproape morti de foame,indiferent de necazurile pe care le facusera ,in lupta lor zilnica pentru o marunta si imperativa subzistenta.

Mi-a placut cum a relatat poetul ca ,a negociat cu una dintre locatarele acelor taverne insalubre si intunecoase,sa-i restitue,contra cost,niste podoabei ale norei sale,pe care aceasta i le furase,intrand in casa prin efractie.Este un semnal de inalta intelegere si toleranta umana, de care ar trebui sa dam mai multi dovada,inainte de a da drumul la niste gaze lacrimogene,pentru ca sunt totusi oameni,semeni de- ai nostri,ce trebuiesc tratati omeneste,mai ales acum,in preajma Pastilor.

Muscata e frumoasa si zambeste parca tuturor in mod egal si uniform.Depinde cine si cu ce fel de ochi o priveste.Este prima slobozire de gaze asupra oamenilor ,din partea actualuli regim,venit pe aripile vantului ,in 9 decembrie 2012.Ea trebuie pedepsita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s