Cum vom sarbatorii 1 Mai -Ziua Muncii -,al 23 -lea an in nemunca!!??

Cei tineri nu stiu ce forfota era acum,cu multi ani in urma,cu privire la demonstratiile -OBLIGATORII- de 1 Mai! Cate plancarde,cate care alegorice,ce suvoi uman,cate lozinci,toate pornite spre a trece prin fata tribunii marilor nostri conducatori,care abia reuseau sa citeasca un text greoi scris mereu de altii,cu limbaj adormitor de lemn,pe care nimeni nu reusea sa-l urmareasca pana la capat,pentru ca te ametea.

De 23 de ani nu ne mai chema nimeni la ziua solidaritatii oamenilor muncii de pretutindeni,desi n-a fost abrogata si nu a fost sarbatoare comunista.Era o sarbatoare a proletariatului,intrunit intr-un Congres,la Chicago,pe la 1883,ca nu se mai stie exact.

Ar trebui acum sa ne intrunim,cand nu avem de lucru si precis vor iesi in strada muncitorii spanioli someri ,ca la ei somajul este de peste 28%,apoi italienii,francezii si mai putin nemtii,etc.

Noi mergem-adica cei care mai au ceva venituri-la iarba verde,sa bem si sa mancam.Altceva nu ne mai intereseaza!Alte activitati ne plictisesc si ne indispun.

De ce sa luptam si cu cine?!Cu Ponta si cu Crin?!Nu i-am votat noi-cu multa dragoste- pe 9 decembrie,ca ne vor aduce dreptate pana la capat si demnitate!? N-au trecut nici cinci luni si au uitat de a doua zi de cele promise iar acum stam in stand by.intr-o asteptare nedefinita,de fonduri,de proiecte,de ploaie de la Dumnezeu,caci de irigatii nu ne-am luat,etc.Lungeste, Doamne, boala pana se coc zarzarele!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s