Cum ajutam pe Marina si Bogdan,aflati nedrept in inchisoare ?

Aseara,de la penitenciarul Rahova,ne-a vorbit Bogdan.A fost deosebit de clar,se vede ca este un om de mare valoare,un poliglot,un patriot,un om ce si-a promovat economic tara,organizand conferinte internationale de afaceri,avand o organizatie cu peste trei sute cincizeci de oameni,care,in lipsa lui,probabil ca s-a destramat.Cum sa mai vina investitorii in asemenea situatie,cand cel care-i invita in Romania zace pe nedrept in inchisoare,in urma unui proces politic,cand din victima colaterala este o victima nevinovata iar sotia lui cu atat mai putin.

Cine a urmarit relatarea de la Sinteza zilei de aseara si-a facut propria impresie.

Cum indreptam situatia?!Bogdan spera la o gratiere din partea viitorului presedinte.S-a adresat la CEDO,unde dureaza.

Situatia se acutizeaza si prin reincriminarea injuriei si calomniei,hotarata recent de aceeasi Curte Constitudionala,care a revocat votul de le referendum.

Justitia este departe de a se fi curatit din interior si nu stim cat va mai dura procesul.Deocamdata sunt sub tutela procurorilor,ce cauta vinovati,acolo unde nu sunt,cum spunea Bogdan.

Procurorul prim-ministru si procurorul ministru al justititiei,pe langa procuroarea sefa la CSM ar trebui sa aiba o discutie in trei si sa hotarasca ce trebuie facut pentru degrevarea penitenciarelor de supraaglomerare,cheltueli inutile si tortura inutila,pentru fapte ca urmare a saraciei.

Conditiile inumane din inchisori duc la dezumanizarea celor care zac prea mult in ele,pedepsele avand durate excesive,in raport cu prejudiciile iar oamenii devin pierduti social,dupa o indelungata despartire de familie si de relatiile de munca.

Bogdan spera ca prezenta sa acolo macar sa aiba ca scop sesizarea situatiei in mod concret,a lipsei de igiena a incaperilor si de spatiu de respirat,conform normelor internationale,de hrana,etc.

Torturarea inutila a cetatenilor,in lipsa unor conditii de munca si de trai in exterior nu schimba viata societatii,pentru ca acolo este o scoala a deprinderii unor si mai mari  apucaturi infractionale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s