A fost odata ,ca niciodata,ca de n-ar fi fost,nu s-ar fi povestit…

Scriu de aproape o mie trei sute de ori si nici un material nu este atat de remarcat, decat cel cu drobul de sare al lui Ion Creanga.Ce o fi avand de este atat de interesant?!Traim de doua mii de ani aici.In tara asta nu s-a murit de foame.

Am fost odata granarul Europei.E foarte greu sa fii agricultor in Romania.Importurile merg in supermarcheturi.Este problema de organizare,spune tanarul ministru al agriculturii Daniel Constantin.Nu avem depozite de colectare de legume si fructe.Avem acum treizeci si cinci de depozite .Pietele sunt aprovizionate de producatorii independenti.Romanii prefera rosia romaneasca,ardeiul romanesc.Ne-am obisnuit cu diverse scandaluri si s-au intensificat controalele.Controalele veterinare functioneaza.Trebuie sa creem un brand de tara,pentru a proteja produsele romanesti.

Am primit noua miliarde pentru agricultura,dar ne zmulg cate noua miliarde pe luna,din cauza dezechilibrului comercial,spune Ilie Serbanescu.UE nu este interesata ca Romania sa-si foloseasca produsele agricole iar de la anul vom vinde si pamanturile romanesti.

Nu am fost bine reprezentati la Bruxelles.Cand am predat distributiile de energie,pe timpul lui Adrian Nastase, imediat am devenit interesanti.

Ne recunoaste sapte milioane,din unsprezece milioane de hectare agricole existente.Primim 25% din media fermierului european subventii.La noi productivitatea e mica,nici date nu am avut.

In toata istoria taranii au platit.Pentru mine important e sa vad ca taranii pot lucra.

Toata industria prelucratoare se afla in mana capitalului strain.Exporturile alimentare au crescut.Industria alimentara romaneasca a devenit jucator pe piata externa,in plina criza.Sunt producatori romani care au luat fonduri europene,de peste 2,2 miliarde de euro.Suntem producatori pe zona bio.

Ce faceti cu comertul cu cereale?A fost rechizitionat de straini.

Sunt inca multe probleme.Drobul de sare inca nu este stabilizat.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s