Ce mandrii de ei pareau a fi dictatorii

Viata destul de indelungata pe care am trait-o,mi-a permis sa vad in viata o serie de dictatori,din diverse tari,mandrii de ei,de credeai ca vor fi nemuritori.

Auzeam vesti rele despre faptele unora dintre ei,dar viata mergea inainte si lor li se parea ca totul va fi vesnic la discretia lor.

Deodata,roata istoriei a inceput sa se roteasca oarecum invers,in defavoarea dictatorilor de pretutindeni si treptat au cazut,pierzandu-si viata,marii dictatori,veniti la putere prin puciuri sau chiar pe cai legale,dupa care au refuzat sa mai predea puterea.Mai toti au fost prietenii si colaboratorii lui Ceausescu.Se vizitau ,se onorau,incepeau a se crede zeitati pe pamant.In spatele lor ,se comiteau abuzuri,cu sau fara consimtamantul lor.

Mai intai s-a intamplat venirea triumfala a lui Homeyni din exilul din Franta,ajatolahul adulat de iranieni.A urmat,peste cativa ani,razboiul din Irak si executia prin spanzuratoare a merelui disctator irakian.Isi pusese chipul pe bancnote si-si ridicase statuie.

A urmat o primavara araba,unde au cazut dictatorii din Egipt si apoi din Libia,prin varsare de sange.

Despre prabusirea -doar la noi sangeroasa -a statelor socialiste,de la sfarsitul anilor optzeci,nu mai reamintim.Regretam pierderea de timp si de realitati economice,prin prea mult servilism de factura multipla,care abia ne-a permis o supravietuire la limita inferioara de existenta.

Concluzia,dictatorii,in final sfarsesc trist,oricata nefericire ar aduce in tara ce le-a permis o asemene ascensiune,nelegala si nefireasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s