Zece mai- Ziua Independentei

Ca orice tara latino noi credem in date,ce comemoreaza evenimente importante pentru natiune.

Sunt microbist de fotbal si am observat  ca multe echipe de prin Bolivia,Columbia,Chile ,Venezuela,poate chiar Argentina si Brazilia ,plus Ecuador si Peru,daca nu inclusiv Panama si Cuba,impreuna cu Mexicul au denumiri ale unor date calendaristice.

Noi,de aici,din indepartata Romanie,nu stim cu exactitate ce reprezinta ,dar ,ne inchipuim ca au fost anume ,mentionate pentru ca ele reprezinta declansarea unor  revolutii.,pentru ca  pe acolo au loc multe  rasturanari de situatii ,adevarate lovituri de stat,datorate saraciei endemice a populatiei acelor locuri,sub papucul impilarilor de tot felul.

A  fost si la noi in 22 decembrie iar aceasta data de 22 trebuia sa devina data noii sarbatori nationale,pentru ca noi am considerat-o  punctul de reper a noii evolutii nationale.          Data la o parte,s-a deturnat sensul loviturii de stat sau a Revolutiei,cum vreti s-o denumiti, prin faptul ca romanii au varsat intre ei sange romanesc,fapt ce nu trebuie niciodata uitat ,pentru ca altfel se  poate repeta.

Ziua  Independentei,in procesul actual de globalizare, devine iluzorie,desi ramane permanent un reper drag al istoriei patriei.

Personal cer ca ziua de 22 decembrie-Ziua Revolutiei-sa devina noua sarbatoare nationala,specificata in noua Constitutie ,in curs de edificare.Poate asa se va reveni la sensul jertfelor populare,pentru dreptate,libertate si egalitate in drepturi intre cetatenii Romaniei noi.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s