Culturalizare la televizor

Patinam pe vorbe de tot felul, repetari nesfarsite,nu invatam nimic,nu punem nimic in practica si continuam sa  fim indiferenti la date,la evenimente,la istorie.

Cautam sa ne completam cunostintele prin televizor .”Murim de foame impreuna”,spune cineva despre Ziua Europei,la interviul lui Ursu.Ziua regalitatii si Ziua Independentei.Despre Ziua Victoriei nu-si mai aminteste nimeni,desi ea a pus capat unui suvoi de sange uman ,ce a curs in zadar,pentru ambitiile de preamarire ale unui nebun.Ce sarbatorim pe Zece Mai?!”Cred ca regele.Ne intoarcem in timp,ce ne mai trebuie regele?!”-intreba o tanara.

Adevarul este ca de la regi incepe tulburarea cunoaterii istoriei noastre.Nu a prea fost predata in scoala in trecut, nici dupa revolutie nu se observa progrese in cunoasterea trecutului .

Acum suntem sub atatea tutele,spune profesorul Giurescu.

La Oarba de Mures sunt inmormantati unsprezece mii de soldati.Si pentru eliberarea Cehoslovaciei au murit zece mii de oameni,care nu au nici cruci si nici morminte.Este legat de ziua de 9 mai 1945,de care nu se prea vorbeste,spune un general in rezerva,care conduce asociatia veteranilor  de razboi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s