Suntem o tara de indiferenti si de surzi !?

Orice ai spune ,orice ai scrie,numeni nu mai reactioneaza la nimic,toata lumea are urechile astupate,se gandeste doar la el,la ziua lui de maine si atat.

Se vorbea acest lucru despre straini.Am trait sa constatam acelas lucru si la noi.

Capitalismul aduce instrainare si indiferenta sociala.

Eram azi pe o banca iar in spatele meu era un bloc,dupa o mica liziera verde,cu obisnuitul gard din sarma.De mana cu mama ei,trece o fetita,de nici trei ani si spre surprinderea mea,intreba:”Cine doarme acolo?!”Mama ,lasa si indiferenta,raspunde:”Nu doarme nimeni”.

Isi mintea propriul copil,pentru ca,in spatele meu,invelit in ceva alb,pe niste cartoane,la colt de bloc,se vedea conturul unei persoane ce parea ca doarme,desi ora trecuse de zece. Asa ,copilul va creste,fara a mai observa necazurile celorlalti.

Desigur,astazi este o zi de dumineca,dar acesti oameni dorm,aparent la nesfarsit,pentru ca nu au altceva de facut si nici nu ne inchipuim ca au cu alceva sa se hraneasca,decat cu ce gasesc in tomberoanele de gunoi din apropiere.Mai grav,o femeie,ce de doi ani o vad pe strada,ieri-stand pe o banca -urinase pe ea si doi copii,tot vagabonti,incercau sa-i ia din buzunar cei cativa lei capatati.O fata,alerga dupa un baietel,care-i furase telefonul mobil si nu s-a lasat pana nu l-a prins.Acestea sunt realitatile strazii,vizibile oricui,in cartierul candva cu pretentii,Drumul Taberii.

Ei nu sunt oameni?!Femeia spune ca i-au fost furate actele,am vazut-o citind ziare,nu are saizeci de ani,este inca robusta,a rezistat doua ierni pe banci  si cine mai stie pe unde,domnul Oprescu mai spune ca-i aduna si-i mai spala,dar nu sunt toalete volante si adesea nu poti trece pe langa bancile ce miroase a urina,ca si tomberoanele de gunoi.

Asa este capitala patriei,reinverzita,aparent intinerita,dar cu oameni tristi si fara capatai,multi dintre ei,de soarta carora nu se mai intereseaza nimeni,visam la telegondole si la strazi suspendate,de parca toate ar fi ideale.

Sesizam,deranjam,dar nimeni nu ia act,nimeni nu raspunde,e suficient ca au fost votati si aspira in continuare mai sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s