In adancurile minelor trudesc minerii

Se discuta despre redeschiderea minelor.De ce au fost inchise de domnul Ciorbea?!Pentru ca se zicea ca ar fi nerentabile si tot cereau subventii.Astazi ar putea deveni subit rentabile?!Deja termocentralele s-au inchis,din lipsa unor nevoi de energie!?Ne jucam de-a baba oarba!?

Sunt cerinte noi?!Poate in domeniul mineralier sau aurifer!?Nu se specifica.

La lumina lampasului,in praf si semiintuneric,cu aer putin,cu pericole de explozii,printre sobolani,muncesc minerii.Un fel de detinuti ai muncii silnice.Nimic mecanizat,in afara unor ciocane pneumatice.Nu foreze,freze,transportoare.Totul aproape primitiv,ca in vremurile de demult.

Totusi minerii cer de lucru.Din ceva oamenii trebuie sa traiasca.Muncind.Exploratorul Tander prospecteaza Africa.A parasit Romania,pentru ca aici era vanat.Alti prospectionisti curajosi nu se mai intrevad.

Se anunta ca nici la CFR nu s-a perfectat nimic,desi se inscrisesera mai multi participanti.Vagoanele ruginesc pe roti,in nemiscare.Deja apar zdrentuite,din cauza ruginii,pe diverse linii moarte.

Mortalitatea in Romenia este in crestere generalizata.

Mitropolitul a semnat ceva cu Ministrul Agriculturii,de neinchipuit  intr-un stat laic:popii sa sustina agricultura,in cadrul slujbelor,pe la tara!?Aceasta este masura noului guvern pentru consolidarea recoltelor agricole.Daca n-ar fi de ras,ar trebui sa fie de plans.

In ce vremuri traim?!Suntem si membrii ai Uniunii Europene,de unde nu mai absorbim,se spune,nimic.Poate de la anul cand va zbura pianul!?

V-am transmis ultimile stiri.Multumesc pentru atentie.La revedere!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s