Aurel Calin-un nou mucenic

De 26 de ani la pat,paralizat,singur,cu usa deschisa,fara ca nimeni sa-i poata da o cana de apa,decat benevol,niste vecini,cu 4oo de lei pensie si 48o lei-factura la gaze-te miri cum de mai traieste si inca nutreste sperante de bine pentru neam,pentru oamenii sai nevoiasi,de care regimurile postdecembriste au tot vrut sa se lepede,desi la Revolutie s-a invocat genocidul si s-a pronuntat pedeapsa cu moartea pentru acest lucru.

Cei care l-au vazut aseara la Sinteza Zilei,cu barba si plete lungi,dar vioi si extrem de constient,n-au cum sa-l uite mult timp.

A scris timp de 23 de ani peste tot,dar nimeni nu l-a bagat in seama.Cata indiferenta?!Cata iresposabilitate?!

Spitalul din fostul oras Victoria a fost desfiintat.Fara insotitor,apelul la 112 este zadarnic,pentru ca spitalul de care depind totusi,nu interneaza oameni ca el fara insotitor,ducand lipsa de personal de serviciu.Despre asistenta sociala nici nu mai vorbim,pentru ca ea doar cheama bolnavii la reevaluari si atat ar fi trebuit,sa-l mai cheme,paralizat fiind,a pus mucenicul nou,”Ca ar fi auzit toata Europa”!

Aurel Calin sta cu televizorul permanent pornit,desi e dator la electricitate si desigur si la cablu,dar cei care-i cunosc situatia il mai pasuiesc iar pana acum putini oameni milostivi l-au mai ajutat.

Aseara s-a adresat conducatorilor,spunandu-le ca,oricand pot avea si ei in familie asemenea nenorociri,si nu trebuie sa se poarte nimeni cu acesti oameni mai rau ca cu niste animale,asa cum s-a intamplat pana in prezent.

Credinta l-a tinut in viata si ajutorul celor din jur,pentru care se roaga neincetat.Unora dintre semenii nostri doar atat le-a mai ramas.

Seamana cu un mucenic din cartile de rugaciuni,are maini subtiri,ochii in fundul capului.Va inchipuiti cu greutate cum poti rezista stand doar pe spate,pe niste perne soioase,cine sa i le spele?,timp de 26 de ani,in lipsuri materiale crunte si fara ingrijire.Cat a rezistat acest fost tamplar ,chinuit 26 de ani,asemeni unui mucenic?!

Pamane de vazut,daca- macar de acum inainte viata lui si a altora asemenea – se va imbunatati.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s