Nimic nou pe frontul de vest!

Cei care mai traiesc, dintre vietuitorii zilelor celui de al doilea razboi mondial,printre care in mod vag ma numar si eu,desi m-am nascut la debutul lunii noiembrie,a anului 194o,isi amintesc de refrenul constant, de la radioul acelor zile sangeroase,trecut mai sus.

 A fost o indelungata expectativa,vestul asteptand sa vada soarta razboiului din Rusia,purtat de nazisti,alaturi de care,in mod rusinos se alau si armatele romane,in incercuirea de pe Volga,de la orasul Volgograd,fostul Stalingrad si se pare ca si viitorul,existand o propunere de revenire la fosta denumire.

 Abia dupa despresurare si trecerea la contraofensiva ruseasca(sovietica) au inceput sa se miste si cei de pe frontul de vest.

Suntem la saptezeci de ani de atunci si  nu se aude nimic nou  pe frontul economic de vest.Stam intr-o criza prelungita,ce aminteste de anii 33 dinainte de razboiul mondial,iar unii comentatori de peste ocean sustin ca este autoindusa,nu se intelege din ce fel de considerente,oricum divergente,legate de niste datorii suverane,care de fapt sunt ale bancilor,ce vor sa se salveze pe spinarea contribuabililor.

Apartinem de 23 de ani lumii libere si tranzactionarilor ei.Nu vrem sa fim eurosceptici,dar evidenta de zi cu zi a vietii interne ne obliga la asemenea constatari.

Personal mi-am luat gandul de la iluziile binefacerilor capita;liste.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s