Suedia ,dragostea noastra de tinerete!

Faptul ca in dictatura veneau in tara multi tineri si tinere suedeze a fost pentru noi o incurajare.Apoi,a venit ABBA,mai inainte Waterloo si multi ani a tinut capul de afis in tenis Borg,ne-a facut sa-i indragim si mai mult pe blozii si mai ales pe blondele de la nordul continentului nostru.

Erau fara prejudecati.Nu aveau pretentii deosebite,in raport cu ofertele noastre turistice,destul de modeste.Desigur,ei cautau soarele ,plaja,marea cu apa calda vara,dar faceau si prietenii,cu cei din Romania,nu se purtau separatist ca francezii de la Clubul Mediteraneean,din Mamaia.

Recent,am aflat cu tristete despre niste conflicte intre politie si imigranti,faptul ca politistii le tot spun maimute ,unul dintre imigranti fiind impuscat de politisti mortal,dand nastere la conflicte de strada.Nu stiu de ce se mentin asemenea aspecte si adesea rabufnesc in violente.Nu avem de aici suficiente date.Desigur,excesul de imigranti,faptul ca nu se pot integra rapid deranjeaza populatia ,se resimte lipsa locurilor de munca si a comenzilor,etc.

Recesiunea nu se mai termina,austeritatea ne ingreuneaza viata,la Malmo a avut loc finala Eurovision,unde reprezentantul nostru Cezar spunea ca este organizat in proportie de 8o% de comunitatea gay,fapt surprinzator iar punctarea se face tot pe ochi si pe spranceana.

Motivul acestor randuri este legat nemijlocit de faptul ca cineva din Suedia ne-a observat astazi blogul,de sapte ori,fapt pentru care ii multumim si-i dedicam aceste randuri in semn de recunostinta pentru atentie.

Dorim ca tara de dincolo de cercul polar sa ramana luminoasa,asa cum par a fi oamenii sai,desi lumina polara e cam zgarcita cu ei si frigul este pe acolo excesiv de persistent.Noroc cu acel curent oceanic Golfstrom,care mai sustine,asa cum am invatat candva la geografie.

Eu fiind de profesie marinar,inginer de motoare navale,imi amintesc,de asemenea cu respect  de motoarele navale Sultzer,fabricate in Suedia si care echipeaza majoritatea navelor comerciale ale lumii,care se produc la Goteborg,daca imi amintesc bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s