Renasterea acadamicianului Dinu C.Giurascu

La venerabila varsta de peste 85 de ani,academicianul Dinu C.Giurescu este mai cunoscut si mai iubit ca oricand.Are alaturi de el,pe plan artistic,pe maestrul Radu Beligan,decan de varsta desavarsit,in activitate la peste 90 de ani.

Despre activitatea maestrilor,neobositi in activitatile lor, indiferent de varsta,se refera aceste randuri.

Revenit din SUA,chiar si prin ramanerea familiei sale acolo,academicianul ,profesorul,istoricul si in prezent parlamentarul nostru de referinta,tine sa fie alaturi de compatriotii sai la perioada grea in care ne aflam,in mod de necrezut anterior,de evolutie democratica a tarii,in urma Revolutiei de inlaturare a dictaturii si trecerea la economia capitalista.

Privindu-l,de la o aparitie televizata la alta,pare din ce in ce mai entuziast,mai preocupat de problemele la ordinea zilei si nu pregeta sa-si spuna cuvantul in toate privintele de interes national si economic.

Gandesc,ca alaturi de dumnealui,ar trebui sa se alcatuiasca in sfat al inteleptilor,stiut fiind ca intelepciunea se aduna odata cu varsta-indeosebi-pentru ca obstea sa dea o mai mare ascultare opiniilor acestora.

Reculul democratiei ce se manifesta in prezent trebuieste de graba stopat.Fortele politice in stat nu reusesc acest lucru si se contrazic reciproc.Parlamentul nu-si gaseste rolul de arbitru si de putere suprema iar unii dintre magistrati continua vechile deprinderi din perioada de dictatura. Cineva trebuie sa intervina,chiar si in chip consultativ,sugerand  caile de urmat in folosul societatii.

Observam ca exista tineri fara identitate la varste inaintate si autoritatile nu se grabescsa le stabileasca,desi au aceste obligatii.Cam la fel se intampla in prezent si cu identitatea nationala,debusolata,fara perspectiva,fara identitate si specificitate.Cineva trebuie s-o identifice,din interior si s-o propuna promovarii in interesul tuturor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s