Istanbulul are si asa prea putini arbori

Populatia din Istanbul are tot dreptul sa se revolte,daca i se taie unul dintre putinele parcuri vii ,plantate cu arbori seculari,pe care le mai detine.

In general,drumul de la iesirea din Bulgaria si pana la Istanbul,lung de vreo 700 de kilometri ,este pe un camp,pe care nu intalnesti un arbore.Doar apropierea de mare,le face clima respirabila iar frecventa  precipitatiilor este destul de scazuta.

Orasul e plin de magazine mici si acesta este farmecul sau.Au si unele magazine traditionale mari,denumite bazaruri,probabil exista si malluri,dar noi,cand am vizitat orasul,de atatea ori,nu eram interesati de ele iar unul in plus,obtinut prin defrisarea unei zone verzi,este un abuz ,atat asupra naturii,cat mai ales asupra locuitorilor orasului.

Acesta a fost principalul motiv pentru care oamenii au stat in fata buldozerelor,cand acestea au venit pentru scoaterea arborilor.Faptul ca autoritatile au trecut la folosirea fortei,asa cum le este obiceiul,a condus la escaladarea conflictului si la lupte de strada,in urma carora au murit oameni.

Televiziunile,in totalitate obediente in Turcia,au refuzat sa transmita imagini,dar internetul n-a putut fi deocamdata oprit,astfel ca o fata a trimis o scrisoare,catre celelalte tari si popoare,ca acestea sa se solidarizeze cu populatia din Istanbul,ceea ce si facem prin prezentele randuri.Mai ales,ca si la Bucuresti se manifesta o recrudescenta a actiunilor din partea fostelor forte, inlaturate democratic de la putere in 9 decembrie.Democratia se cucereste prin actiune si eforturi continui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s