Tarziu

O cunostinta,care se tine bine la nouazeci de ani,intr-o plimbare zilnica prin cartierul in care din intamplare locuim impreuna,pe obisnuita tema politica si despre starea natiunii,mi-a spus ,cu regret,ca pentru el este tarziu sa se mai intample ceva.

Da, pare din ce in ce mai tarziu si improbabil sa ne revenim din situatia in care ne aflam.

In loc sa progresam,tot regresam in privinta raporturilor sociale,tot apeland la inscenari,interceptari si arestari preventive,un straniu si intarziat zanganit de catuse ce aminteste de lanturile evului mediu.

Posesorii de pistoale pana la urma le folosesc,asa cum ne anunta o stire de astazi in privinta unui politist din Pitesti,pistoale purtand in egala masura si politistele,din cate am vazut,carora le pot fi sustrase de infractori cu destula usurinta.

Era si o romanta ce foloseste adesea cuvantul tarziu,pentru ca insasi viata omului este finita iar naravurile se perpetuiaza aparent la infinit.

E tarziu sa ma iubim pe cineva,din moment ce ne-a dezamagit,oricat s-ar stradui dupa aceea sa spuna ca-i pare rau si s-a schimbat.

Desi acum e vara si zilele sunt tot mai lungi,in sufletul nostru e totusi noapte si sperantele s-au transformat in dezamagiri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s