Care este temeiul legal ?

Ni se spunea ca in justitie nu merge nimic fara temei legal.

In ultimul timp,pe baza hotararilor judecatoresti citite la televizor,mai ales in privinta arestului preventiv,ni se ofera o compunere,adesea copy-paste de pe altele precedente,fara nici un temei legal si omul este luat de pe strada,cu cai mascati,la fel precum la inmormantarile de alta data.

Pretul pe libertatea umana la noi este in continuare ca si inexistent iar MCV-ul pare a fi just,din modul in care presteaza justitia.

Se actioneaza doar la intimidarea publica,fiind cercetati doar cei mai cunoscuti si mai critici la adresa puterii.Altfel dosarele marii coruptii zac la dospit cu anii si nimeni nu iese cu ele din asa-zisul lucru,decat posibil in preajma termenului de prescriptie,asa cum a fost la Gigi Becali,Victor Babiuc si generalul Cioflina in schimbul de terenuri,de acum 16 ani.

Cu un atat de mare ecart retro nu ne vom insanatosi societatea de la delapidatori de tot felul,decat peste alti saisprezece ani,adica in 2o3o,cand multi dintre noi vom fi parasit aceasta viata.

CEDO nu mai pridideste sa judece contestatiile cetatenilor din Romania si cred ca ar trebui sa se infiinteze la acest nivel un gen de penalizare pentru magistratii care au dat sentinte gresite,fara temei legal,pentru a le atrage atentia ca nu au voie sa se joace cu libertatea si vietile oamenilor,fara sa raspunda.Altfel,justitia isi pierde rolul moralizator si devine un simplu mifjoc de opresiune publica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s