Batuti de ploi si de nevoi

Eram in apropierea pietii din Drumul Taberii,cand s-a pornit aseara o ploaie,cu bulbuci,de genul ruperii de nori,care a tinut ,cu usoare intermitente,circa o ora.Ne-a spalat bine,mai ales asfaltul.A facut treaba tuturor maturatorilor,pentru o luna de zile.S-a purificat aerul si s-a alungat praful.A mai spalat canalizarile.Cainii vagabonzi tot cautau si nu gaseau ascunzisuri,astfel ca au fost spalati si ei,ca si oamenii strazii.Umbrelele oamenilor nu reuseau sa protejeze  pe cei care le tineau,astfel ca toata lumea a fost udata,mai mult sau mai putin.Unii mergeau prin ploaie,la fel ca in vechiul film american”Dansand in ploaie”.

Pietarii imediat au saltat preturile.Se vor cultiva mai greu produsele de sezon,astfel ca temporar vor fi mai putine pe tarabe. Gradinile vor fi insa tot mai pline de roade iar aceasta luna,din punct de vedere agricol,este de la Dumnezeu-cum spunea mama-binecuvantata.

Innotam cu greu pana la urmatoarea pensie,mancam in ultimile zile paine cu ceai,asa cum se hranea de regula Narghita,pentru ca nu avea pensie,pana ce i-a slabit inima si a murit de infarct,tocmai cand terminase doliile de tot felul si se pregatea sa reintre in scena.

De pe scena vietii n-ai voie sa cobori,pentru ca nu vei mai reveni iar lumea te va uita prea curand.Fiecare cu preocuparile lor,cu viata si orizontul lor,cu prieteniile lor.O mare adeziune si solidaritate deplinan-ai cum sa atingi.Pana si Joe Cocher a coborat de la Romexpo la Sala Palatului,probabil din lipsa de cereri de bilete.

Important este ca anul acesta vom avea grau din belsug si nu ne va lipsi macar painea zilnica,ce urmeaza sa aiba TVA de 9%.Era si cazul,pentru o paine de la reclama este sapte lei iar una de secara -trei lei!?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s