Cati dintre noi suntem… boi?!

Parafrazez ,la masculin,editorialul poetului Lucian Avramescu de astazi, pe care-l gasesc de maxima claritate si finete a analizei situatiei de la noi de astazi.

Ma numar printre putinii barbati, care am luat atitudine la arestarea lui Gigi Becali si Sorin Alexandrescu,relativ recent intamplate,intr-o mare de liniste masculina si feminina,de nedescris.Tocmai acest lucru il sesizeaza poetul,cu privire la lipsa de reactie a romanilor fata de ceea ce li se intampla,de parca nu ne-ar privi.

Asa se explica faptul,continua analiza editorialistul, ca suntem controlati si dusi de nas de cativa procurori,impreuna cu corespondentii lor judecatori,impreuna cu cativa politisti,cu pistoale si catuse la vedere si doar atat,bineinteles dirijati ocult din umbra.

Noi tacem,nu reactionam,ne prefacem ca nu ne priveste si suportam situatia,ca si cand-licenta poetica apartine autorului consacrat-numai viata noastra ar fi pe pamant.

Indiferenta,subliniaza Lucian Avramescu,este specifica doar animalelor si celorlalte regnuri inferioare de vietati.Noi ne-a fost inculcata in sute de ani de nedreptate si asuprire.

Este necesar sa ne ridicam la nivelul uman al reactiilor si sa luam atitudine,atunci cand consideram ca se produc nedreptati,langa noi,in vazul nostru,in societatea noastra,pentru ca altfel vom avea si mai multe asemenea fapte si la un moment dat chiar noi vom deveni victime ale agresorilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s