Revin caldurile verii

Dupa  ploile prelungite,astazi,16 iunie,este prima zi de canicula.

Piata era prima de oameni,de la primele ore ale diminetii,pentru ca mai tarziu nu te mai poti misca prin soarele dogoritor.

Stam pe aceeasi banca,de peste drum de Peco,de pe strada Sibiului,in preajma teilor inca infloriti,dar pe jos sunt covoare de petale galbene-maronii ale petalelor florilor de tei cazute.O sageata arata aleea poiana Cibinului si tot asa ,cu gandul,poti crede ca nu te afli in capitala,ci undeva la racoare,sub protectia muntilor.

Noroc ca teii sunt cu coroane mari si pun o buna pavaza razelor ascutite de la soare.Stam indelung pe banca si ne racorim cu un chefir  tot de pe undeva de pe la munte,ca sa nu-i facem reclama.Este rece,gros si unsuros.Ne potoleste setea si usoara senzatie de foame.

Pe alei se mai plimba doar copii cu parinti sau landouri cu copii mici ,adormiti.Intreb pe un tatic,putin suparat,ce varsta are cel mic?Imi raspunde:”Noua luni”.Probabil se gandeste ca mai are mult pana o sa-l vada mare.

Cei care au botezat strazile au fost tot cu gandul pe la vai de rauri sau localitati montane.

Noroc ca este multa verdeata in jur si multi arbori,de varste diferite.Cei mai frumosi sunt teii,cu buchetele lor de flori,pe toata coroana masiva si greu accesibila.Pe mijlocul strazii este o zona ingusta,cu iarba,si tei,tineri,infloriti si ei,ca niste buchete pentru uriasi.

Sotia a observat cu arbust,cu niste flori rosii,de o rara frumusete,pe toata coroana.Eu am observat ca au inflorit crinii galben-maronii si m-am gandit,desigur,la viitorul nostru presedinte,ce se afla acum intr-o prima vizita in Anglia.Da un prim examen practic de limba engleza,daca intre timp a mai luat lectii…Se vedea in imagini ca spunea ceva…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s