Epigonii

Se intampla si astazi ca cei care n-au scris un rand,sa decida soarta unor profesori ,autori de carti,oameni de vasta cultura,doar pentru ca ei sunt mai multi si abuzeaza de puterea votului unui senat politic.

Altfel ,nu este de inteles cum,un om ,de nimeni cunoscut ,Georgica,da la o parte,dintr-o functie ,care i se potrivea si in care putea face acte de reala cultura,pe un vestit profesor,rector,autor de carti,etc.

Suntem in noaptea mintii,in pline reverberatii ale fostelor regimuri de trista amintire.

Ne aflam,de asemenea,intr-o zona tabu,de politica subtire,protejata,manipulata,unde fondurile se cheltuie in mod ocult,cu dedicatie,pentru castigare de influente,desi din 2oo7 suntem membrii ai Uniunii Europene si nu murim de nevoia unei reclame cumparate si false.

Ne aflam pe un musuroi de termite,unde labirintele sunt multiple ,desi toate sunt inutile iar tara se afla in sapa de lemn.

Politica se arata in goliciunea ei si-si face singura deservicii.Oamenii vad,li se explica,retin,chit ca nu reactioneaza,ca recent in Bulgaria,pentru un caz de abuz similar.Liderii se erodeaza in plina zi,in acest mijloc de iunie orbitor si torid.

Am vazut recent,pe bulevardul Timisoarei,langa cladirea de birouri de zece etaje ,neterminata,de la statia sergent Moise,o constructie nou,pe ale carei ferestre scria peste tot Forta Civica.Nu se vedea nici un fel de miscare.Ma asteptam s-o vad intrand sau iesind pe Blandiana,pe Manolescu…Nici o miscare.

Cine sa-l apere pentru nedreptate pe Andrei Marga,a doua oara intr-un an destituit pe nedrept!?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s