In vaduri ape repezi curg/Si vuet dau in cale/Iar plopii-n umedul amurg…

De cateva zile si nopti ploua.Apele au inundat strazi,pe alocuri rupandu-le si chiar luand la vale asfaltul.Mircea Badea spunea ca pe Splaiul Independentei, din Capitala, mergea cu tancul sau facand niste aripi de patru metri inaltime iar pe Bulevardul Fizicienilor aproape ca plutea.In orasul Tulcea cineva iesise la plimbare pe strazi cu o barca pneumatica, verde cu galben,  vaslind cu pagaia.Am vazut-o la televizor.La ei ,de unde incepe delta,nu este ceva neobisnuit.

Sunt peste tot pagube in infrastructura importante.Astazi,1 iulie,a.c. este tot innorat si continua stropitoarea din nori.Cred ca umiditatea din sol este asigurata pentru o luna de seceta si arsita continue.

Se balbaie si meteorologii in prognoze iar litoralul,scumpit la maximum,o reclama spunea ca pe o noapte la hotelul cutare cazare este de numai 199 de lei ,de persoana.Cei de acolo,pe o asa clima,plang dupa banii pierduti.

Ceva  se intampla cu clima.Nu este in apele ei.Schimbari atat de bruste si de pronuntate,cantitati atat de mari de apa,nori josi plumburii si statici,aducatori de ameteli si de boala a inimii,nu am mai vazut de mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s