Oameni bolnavi

Pe timpul dictaturii , romancierul Nicolae Breban a scris „Animale bolnave”,  probabil cenzura nepermitandu-i sa se refere la oameni.

Acum,putem spune ca in principal oamenii sunt bolnavi iar solutii pentru vindecarea vietii lor nu prea se gasesc,asa ca,de la o varsta acestia se tot chinuie,viata lor devenind un calvar,atata cat mai este.

Recent ne-a parasit un frumos prim -ministru,Radu Vasile,purtator de mustacioara,atins si doborat de neiertatoarea bola denumita cancer.La inceputul anului,a plecat dintre noi,marele regizor Sergiu Nicolaescu,pentru ceva la stomac,urmare a peregrinarilor si nervilor de pe platourile de filmare.

Viata este un lung sir de incercari de sanatate ,carora le facem fata aleatoriu,in functie de preocuparile si posibilitatile noastre materiale.

Varsta treia este, de regula, perioada incercarilor  vietii. Cei care se misca mai mult,facand plimbari lungi zilnice,observ ca ating ,fara dificultate,varsta de nouazeci de ani si peste.Aici intervine si un oarecare noroc al sanatatii native,al modului cum in viata s-au succedat raporturile intre individ si propriul sau organism.

Medicina progreseaza,dar mult mai lent in raport cu tehnologia industriala si inventivitatea.Se tot anunta metode noi si descoperiri,in masura sa prelungeasca viata,dar aplicarea lor este lenta ,pentru cei mai multi-tardiva.

Saptamana care s-a incheiat ne-a aratat o poza cu un individ de 92 de ani,care s-a insurat recent cu o tanara de 22 de ani!?Ea spera sa-l faca fericit!?Cuplul este din Irak.Ce poti spune despre un asemenea curaj?!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s