Tragedia optimista !

Recent,la San Francisco , aceeasi problema cu nefunctionarea trenului de aterizare ,s-a prabusit un avion .Au murit doua persoane si sunt accidentate peste doua sute .Avionul Boeng 777,venea din Coreea de Sud.

Viata depinde uneori de un fir de ata.

Eram la Sankt Petersburg,la studii si mergeam cu regularitate la spectacole.Teatrul rus este o comoara.Am vazut tot repertoriul teatrelor,baletului si operei din timpul celor sase anio petrecuti acolo. A fost si unul dintre motivele pentru care nu as fi vrut sa mai plec din acel oras si o explicatie a faptului ca m-am tot stradut sa vin si sa traiesc in capitala,pentru a fi cat mai aproape de fenomenul teatral.

L-am vazut pe scena pe Nekolai Cercasov si alti mari artisti ai poporului,ce erau fermecatori.

Au trecut de atunci cincizeci de ani .Imi amintesc vag despre spectacolul Tragedia optimista.Stiu ca a fost si un film ,clasic,al unui mare regizor,-daca imi aduc bine aminte,Eisenstein -intitulat la fel ,despre autoscufundarea crucisatorului Potiomkin,de catre echipaj,pentru a nu cadea in mainile inamicului. Gesturi de patriotism extrem,pana la autosacrificiu.

Privind retrospectiv,asemenea sacrificii nu stiu in ce masura au fost rasplatite din partea urmasilor.Mai curand,au ramas niste simboluri,indemnuri patriotice,tragedii ale unor imprejurari crunte de viata umana.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s