Carcera de la vapor se numeste la putul lantului.

La vapor comandantul este un despot.Poate trimite pe cei din echipaj care nu asculta,sub amenintarea revolverului,la carcera de la putul lantului de ancora.

Este locul unde se aduna lantul ancorei,cand se trage ancora din apa,atunci cand nava stationeaza in larg,din diverse motive.Camera este neiluminata,de regula,plina de egrasie si prezenta prelungita a cuiva acolo nu-i poate aduce decat prejudicii in privinta sanatatii.

Tot timpul echipajul este amenintat cu trimiterea la putul lantului.

Comandantul unei nave,impreuna cu camarila sa,isi bate joc in orice moment de oricine,daca acesta manifesta cel mai mic gest de nesupunere.

Cu asemenea deprinderi,nu este de mirare ca fostii comandanti de nave,chiar si pe uscat, manifesta grave deciente de comportament si tendinte totalitare grave.

Este usor de inchipuit starea echipajului ,din punct de vedere psihic,dupa peste o luna de zile de navigatie,traversand -fara escala- dintr-un ocean in altul pe caile de ape ocolitoare,de la o destinatie la alta,la mii de kilometri distanta.Este cel mai ieftin,dar si cel mai chinuitor transport de masa,din punctul de vedere al suportabilitatii echipajelor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s