Am fost ambarcat in Marina Militara,la Tulcea,pe nave de dragaj mine

Se intampla acest lucru in anul 1962,imediat dupa venirea de la studii,din Sankt Petersburg.

Exercitii de dragaj faceam mai mult pe bratul Sfantu Gheorghe,pentru ca era liber de navigatie.Bratul Sulina pe atunci si in general este cel mai scurt si cel mai circulat iar bratul Chilia,este de granita si pe el nu am fost niciodata.

Era in general monoton si plictisitor,facand acelas lucru,.doar ca echipajele se schimbau din vreme in vreme,fiind pe atunci recrutarea tinerilor obligatorie in armata.

Am cunoscut asrfel,gratuit,o mare parte din delta.mai ales ca am participat la un moment dat si la stingerea unui incendiu de stuf,pe undeva pe aproape de padurea Letea .

Am trecut si pe la mila 45 ,ele incepandu-si numaratoarea de la varsarea Dunarii in mare,de unde este Ivan Pataikin si ai sai pescari- olimpici.Inca de pe atunci se vorbea despre existenta unui hotel la Murighiol.

Am avut ocazia sa ajung si la Sulina,sa vad gara fluviala,constuita in stil monumental si sa citesc apoi Europolis,de Jan Bard,un  marinar -scriitor.,ce descria aceste locuri,uitate de lume si de civilizatie,desi intentii majore de dezvoltare au existat ,dar si dezvoltarea cunoaste ascensiune si declin iar pe atunci asa-zisul oras era un sat mai rasarit,pe ambele maluri ale canalului,ce folosea lotci pescaresti pentru trai si pentru traversari,ca si acum,din pacate.Mi-au atras atentia desele cuiburi de berze,situate pe cele mai bizare locuri mai inalte ale Sulinei.

Am vazut lebede si pelicani albi,dar si multe vapoare tot albe iar acum,mai de curand,cand am fost la o aniversare la Galati,Dunarea era pustie,fara un singur vapor pe ape iar cheul de ambarcare era de asemenea fara nave…Dezolant .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s