” Te iubesc,te doresc/Chitara-ti spune,cat de mult te iubesc…”

„Iubire,cheama-ma!”…”Mai spune-mi ca sunt frumoasa/Mai spune-mi ,iubite,odata/Mai spune-mi ca sunt frumoasa/Si vrei sa-ti fiu mireasa…”

Sunt cateva dintre refrenele muzicale,ale unei agape de pensionari marinari,ce a avut loc cu ocazia Zilei Marinei.

Mai sa nu-ti vina sa crezi,cum se ridicau de la mese, oameni de peste nouazeci de ani si nu exagerez deloc,am si poze cu care sa demonstrez,mergand sa danseze…Inima nu recunoaste  varsta.

Totusi,privindu-i,observai ca viata grea ,pe care o parcursesera,pe mari si pe intemperii,in aplicatii si tot felul de incercari.Erau alaturi si o parte dintre sotii.Pareau mai sprintene.mai jucause.

Cativa colegi,cum este domnul Munteanu,posesori de voci,cantau melodii marinaresti.Uneia dintre ele ii fusese autor,colegul nostru,poetul regretat Ion Arama,pe vremuri redactor la ziarul”Flota patriei”-unde si eu eram adesea colaborator.

Stateam undeva,intr-un coltisor stingher al navei si relatam despre cele ce se petreceau in jur,privind actiunile echipajelor,pe atunci in continua schimbare,fiind inrolarea militara obligatorie pentru toti tinerii barbati.

Intalnirea noastra a durat cateva ore,din jurul pranzului,pana spre orele saisprezece,cand din nou ,de la debarcader,am traversat cu o nava lacul si ne-am despartit.

Ne vom mai revedea ,la Liga Navala,intr-un colt de imobil,partial distrus,din Calea Grivitei colt cu Piata Matache,in perpetua si interminabila renovare,in prezent aflat in stare jalnica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s