Pierdut Alianta Civica.Gasitorului-recompensa !

Nu stiu de ce,dar se intampla ca noi sa pierdem adesea tot ce aveam mai bun.

Unul dintre acestea bunuri o constituia candva tocmai Alianta Civica.

Mofturosii de intelectuali  nu tin neaparat sa fie reprezentati   in politica,dar se declara nemultumiti de tot ce se intampla.

Aveam,imediat dupa revolutie un partid,cu denumirea Alianta Civica.Cum s-ar zice al societatii civile.

In prezent,pe langa cuvantul civic se inghesuie tot felul de microformatiuni,care intentioneaza sa deruteze spiritul civic in folosul lor.

Considerandu-se batarani,blazati si nemultumiti,fondatorii Aliantei Civice refuza sa mai participe la activitatea acesteia,mari grupuri de cetateni ne mai simtindu-se reprezentati de nimeni,mai ales dupa insuccesul celor 23 de ani de capitalism salbatic.

Ar mai fi totusi cateva lucruri de castigat ,de aparat,cum ar fi de pilda viitoarele europarlamentare,chiar si prezidentialele de anul viitor,dar cine s-o faca?!

Lucian Avramescu anunta ireverentios ca Ana Blandiana ar fi murit,acum o mie de ani,desi dumneaei traieste,dar s-a oprit la Memorialul Durerii,de la Sighet,nu se stie din ce cauza.Nicolae Manolescu  spunea recent ca politica nu-i mai place,nu vede intelectuali in ea,dar se plange de” Tribuna”-revista culturala de Cluj,a  incaput pe mana unui dictator iar Radioul National scoate si  din program tot ce mai era cultural.Este sau era pe la UNESCO,un fel de ambasador,de pe urma  caruia noi n-am avut mai nimic de castigat,in afara faptului ca dumnealui ar  trait ultima perioada  la Paris si cam atat.S-ar spune,ca s-au dat fiecare dupa marunte avantaje personale si atat.

Intre timp ,democratia a regresat,presa a disparut,opinia publica nu mai este unita si nici vigilenta in apararea drepturilor democratice ale cetatenilor,cetatenii insisi parand indiferenti de soarta lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s