Aflam de la Florin Condurateanu ca Constantin Stan este unul dintre cei care tine tara pe umeri.

Este incurajator si chiar reprezinta o speranta.

E vorba despre directorul de la Dacia- Renault din Pitesti.

Nu stiu de ce mai poarta numele de Dacia,cand este a francezilor si ce mai este romanesc in ea,in afara fortei de munca,partiale.Am citit uneori despre niste intreruperi temporare ale lucrului si nemultumiri legate de nivelul de salarizare.

Totusi,sunt din zona si ma bucur ca oamenii din Pitesti au aici unde sa mai munceasca,in timp ce altii nu mai au de mult iar acum Florin ne anunta ca se vand si hidrocentralele de pe cursul raului Olt,care produc cea mai ieftina energie electrica.Se intreaba si el si nici eu nu inteleg de ce se instraineaza,pentru ca am 73 de ani si la fel ca altora si mie mi-au fost retinuti 33% din venituri pentru investitii!?

Toti taximetristii din Romania si-au luat in rate Dacii Logan si chiar cei care mai aveau servicii si puteau suporta ratele.Tara este plina de Loganuri.Incet observam ca se scoate emblema Dacia din folosinta.

Mai ne spune Florin,ca directorul Constantin a avut un infarct,cand a fost chemat sa preia Brasovul si a refuzat,spunand ca nu se pricepe la autocamioane,dupa evenimentele din 87 de acolo.A facut un gest de fronda,dupa care a fost dat afara sisi-a gasit de lucru,la Lastun,la timisoara,pana la Revolutie.

De atunci,a fost repus director general la Dacia si iata ca nici dupa 23 de ani nu s-a pensionat si continuasa”duca tara pe umeri”,uzina realizand 3o% din exportul tarii.O cifra rusinos de mare,pentru o industrie scandalos de mica,cum ii place jurnalistului Condurateanu sa se exprime.

Marele poet rus Lermontov,evocand luptele de la Poltava spunea:”Au fost oameni pe vremea noastra/Nu ca cei din neamul de astazi/Viteji-nu ca voi!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s