America vazuta de aproape

A fost pentru prima data cand eu,traitor de 73 de ani pe aceasta planeta,am vazut New York-ul ata de aproape,cu ai sai zgarie nori,gratie Antenei 3 si lui Mihai Gadea,in special,care ne-au oferit acest minunat prilej estetic.

Desi ma ia permanent ameteala privind acele constructii magnifice,in care nu ma vad capabil sa locuiesc nici macar o zi la asemenea inaltimi,mi-a facut placere sa observ cutezanta umana ,dusa aproape la extrem,construind asemenea colosi si apoi locuind in ei,fara sa le pese de nimic.

Cu atat mai placut a fost apoi sa constati ca, intre acesti oameni ,sunt atat de multi binevoitori  fata de noi,romanii,care ne privesc cu simpatie si ne doresc mai mult bine.

Noi suntem mai aproape de pamant si ne tot certam steril si neproductiv intre noi,de dragul puterii,ne tot vanam si trimitem unii pe altii la inchisori,de parca acesta ar fi rostul vietii si al existentei in libertatea mult asteptata.Cineva la noi,de pe o tribuna ,se lauda cu cei pe care a reusit sa-i inchida,promitand ca vor fi mult mai multi.Jalnica dorinta,in plasa careia nu se poate sa nu cada in cele din urma si el.Cine cauta raul,rau gaseste.

Avem ,in fapt,alta menire,in viata noastra scurta si zbuciumata:sa cautam binele,sa construim,sa inovam,etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s