Bat clopotele catedralei catolice intr-un ritm de melodie

Stau de doi ani in Drumul Taberii.Aici au proliferat bisericile.Mergand spre piata, trec pe langa vreo sase -sapte,patru-cinci fiind militare,la care au acces mai mult civilii,ca ostasi nu prea mai avem.Nu mai este recrutarea obligatorie iar soldati lefegii nu prea s-a pomenit pana acum,in democratia actuala,lipsita de bani.

Trec de la un difuzor la altul,de la un dangat de clopot la altul,de parca as fi intr-o tara mistica,islamica,ultrareligioasa.

Langa piata este o mare biserica catilica,unde preleg la difuzor si se aude de afara,in continuu niste femei,care se tot roaga ,dupa care porneste o melodie din mai multe clopote ,mai mari sau mai mici.

Peste drum,este o copie a sfintei Sofii de la Istanbul,deja sfintita,poleita cu foita din aur iar alaaturi o turla mare,peste o capela larga, pentru adapostirea celor trecuti in nefiinta.

Numai mistica in zona.Nu era asa.Mai exista si o biserica,din plastic transparent,probabil adusa din America,undeva inghesuita de gardurile unui metrou si el in adormire.

Nu stiu,imi vine sa ma mut,pentru ca nu am fost obisnuit cu atata popime si nu inteleg de ce armata are in zona atatea biserici,pentru ca mai are una,peste drum de AFI Cotroceni,cladita noua,langa Regimentul de Garda,o alta cheltuiala fara rost,pe timp de austeritate prelungita ca actuala posdemocratica de 23 de ani.

Dupa Revolutie ne-am pricopsit doar cu biserici si cu tot felul de popi,unii dintre ei militari.Mai avem inca o biserica militara langa Tribunalul Militar,ca nu erau destule…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s