Profita, acum !?

Trenuletul de coasta,gol,zornaie pe sine,in loopingurile prevazute,in curse de proba,aproape de acoperisul marei hale comerciale.De afara razbesc in interior,prin plafonul din plastic transparent,razele calde ale soarelui din primele zile de septembrie.La cumparaturi clientii sunt putini,fiind inainte de pranz.Peste tot sunt reclame imbietoare.Profita ,acum!-spune una dintre ele,cu privire la bluze si tricouri de toamna.

Afluenta arata ca nu prea exista bani la cumparatori pentru acest lucru.

Cei care au construit acest imens magazin nu si-au inchipuit ca noi vom data totul pe nimic si vom deveni o colonie,cum spune fostul ministru al privatizarii Ilie Serbanescu.

De dezvoltat,s-au dezvoltat doar altii,la noi acasa si exporta profitul in tarile lor,folosind doar mana de lucru ieftina de la noi.

De ce sa mai profitam,noi romanii!Primii 97 de exportatori ai tarii sunt strainii si abia pe ultimile trei locuri suntem noi,cele trei firme de la coada exporturilor .

Acum 25 de ani era complet altfel.Simteam o crestere,de la an la an.Luam tot mai mult avand.Acum am cedat totul altora si ne aflam la discretia lor,a globalizatorilor.

De ce sa mai profiti si cu ce s-o faci?!Acum profita doar ei iar noi sugem degetul gol,pentru ca ne fluiera vantul prin buzunare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s