Aseara am avut o intalnire televizata cu venerabilul Augustin Buzura.

Marele nostru scriitor ne spunea ca de multe ori s-a tot gandit sa se lase de scris,observand ca nimic nu se schimba iar roadele muncii sale sunt neglijate.

Mentiona ca a facut doua volume de articole,cu sugestii pe toate temele,dar ,nimeni nu le-a citit si are impresia ca scrie degeaba.

Nu avem in nici un domeniu ,nici un fel de perspective,nici o prioritate,desi cea culturala,dupa parerea sa,ar trebui sa fie pe primul loc.

Doamna Pipidi spunea ca presedintele TB i-a marturisit ca nu citeste nimic,in afara actelor ce i se pun in fata.

Inainte,in vechiul regim,se vorbea despre niste cursuri anuale de reciclare.In capitalismul salbatic de la noi se vede bine ca nu mai este nevoie de asa ceva,motiv pentru care -afirma Augustin Buzura-lipsesc specialistii pe domenii si toptul merge la intamplare si dupa ureche ori rezultatele se vad.

S-a proslavit initiativa particulara,dar fiscul blocheaza conturile a mii de firme mici,introducandu-le in faliment si oamenii nu mai gasesc de lucru.

Relatam ieri cum un pictor -grafician,ce se ocupa de o mare piata a capitalei,este remunerat doar cu o masa gratuita ,din bunavointa sefului pietii,la pranz.La masa de seara servea niste rosii cu paine,pe o banca,in statia de autobuz,dupa ce descarcase multiple lazi cu bauturi,la restaurantul aceluiasi sef de piata,care i se adresa cu „Ba!”,repeta,fara a fi revoltat,ca printre sughituri,intre doua inghitituri,de rosii cu paine,dupa care spunea multumit:” totusi sunt bune,adica bine ca sunt si ele!?”Vorbea de unul singur,iar eu,stand alaturi,pe a treia banca,il auzeam…

In ce hal am ajuns?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s