Cuca- Macaii nui mai este la capatul lumii !

-De unde esti?

-De la Cuca-Macaii!

Localitatea, devenita proverb al departarii si izolarii,recent am constat ca este doar o veche prejudecata,legata probabil de distantele greu de parcurs ale acelor vremuri.

Recent ,am intalnit in piata Moghioros(atentie,segregationisti,noi nu suntem deloc antimaghiari,de principiu),oameni,tineri si frumosi,din acele locuri,care vindeau prune,pere si struguri Hamburg,culese de pe respectivele dealuri ale localitatilor mentionate ,din apropiere de Ramnicu Valcea.

Aflam de la ei,ca Macaii este un sat,ce apartine de comuna Cuca.Atat si nimic mai mult.

Restul erau exagerari,ale unor timpuri de mult apuse,pe cand se circula cu caruta sau cu brisca,mijloace de locomotie uitate in prezent .

In copilarie ,auzind adesea  Cuca-Macaii,expresie a departarii, imi inchipuiam niste vagauni inspaimantatoare,la capatul lumii.

Acum,gratie internetului,comunic cu Bogota,cu CapTawn,cu Montreal,etc.in timp real,acolo avand prieteni pe Facebook.Lumea si-a pierdut dimensiunile,anterior de speriat,toti traim aproape la unison,comentam acleasi evenimente,doar ca la unii vine primavara iar la noi se instaleaza toamna,etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s