Maidanul cu caini turbati de foame

Vremea de cand a fost scris Maidanul cu dragoste si pana acum,cel putin la noi,a evoluat,dupa cum se vede, in sens negativ.

Capitala,dar nu numai ea,este plina de maidane,ocupate in preyent de haite de caini,turbate de foame.

Cand observa o vietate prin preajma,ce sa mai scriem despre  indragostiti saraci si fara locuinta,se napustesc asupra.

In campaniile electorale se  lauda candidatii, cum vor face minuni din obstea incredintata,dupa alegeri culcandu-se pe o ureche si dormind cei inca patru ani de boierie.Unii,precum Ontanu si Piedone,ca sa nu mai adaugam pe domnul Vangelion,tind sa iasa la pensie de la primarii.

In acelas timp ,maidanele insalubre se umplu de caini vagabonzi,turbati de foame,ce devin din ce in ce mai agresivi.Parcurile si locurile mai dosnice de pe langa lacuri,sunt tot mai periculoase iar de se aventureaza vreun copil,pierdut din atentia unei bunici,cu alte preocupari,aflata la taclale,se produce nenorocirea,asa cum i s-a intamplat micutului Ionut.

Salubrizarea oraselor lasa de dorit,cu toate ca se mimeaza o oarecare grija,dar sporadica si de suprafata iar supravegherea si hranirea animalelor fara stapan lasa total de dorit.

Starea de criza ivita in capitala,a constituit un pretext pentru cererea unei legi privind eutanasierea cainilor fara stapani,adoptata rapid de parlament.S-au gasit vinovatii,la o stare de fapt de mult lasata de izbeliste.

Autoritati,peste tot felul de autoritati,in capitala,se incurca intre ele,dau vina unii pe altii,consuma resurse importante si dau vina pe biete animale,lihnite de foame si fara adaposturi.Este proverbial faptul ca nimeni nu rabda mai mult decat un caine,dar si ei au depasit limitele rabdarii.

Desfiintati maidanele din orase,duceti cainii in adaposturi,hraniti-i,supravegheatii-i ,sterilizatii-i,aveti fata de ei un comportament civilizat si doar asa se va reduce prodigioasa lor evolutie.

Se cheltuie prea multi bani pe fire de iarba,pe panselute si trandafiri,dar mai departe de ele mizeria colcaie iar cainii turbeaza de foame,punand in pericol oamenii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s