ADOPTA ! ?

Am observat,cu mirare,acest indemn imperativ,pe un mare panou publicitar,din statia de autobuze de la „Orizont”.Alaturat se afla poza unui caine.

Pare o chemare patriotica.

Dar,ce s-a intamplat?!

Se stie,cainii fara apartinator,cum eufemistic ii denumeste primarul Oprescu,in 14 zile,de la prindere ,deparazitare si sterilizare,daca nu sunt adoptati,urmeaza a fi eutanasiati!?Adica,sunt condamnati la moarte.

De catre cine si de ce?!Cine are drept de viata si de moarte asupra uneui intreg regn de animale?!

Ce a determinat acest lucru?!

Un copil,pe nume Ionut,de patru ani,care s-a aventurat singur prin zavoiul din vecinatatea lacului Tei,a fost atacat si omorat de o haita de caini.

Intrebarea logica este urmatoarea:caror cauze se datoreaza acest lucru?!

Ele sunt mai multe,dar,in afara vinei cainilor,ci a oamenilor.

Municipalitatea era datoare sa faca salubre locurile,sa previna adunarea cainilor in haite,sa urmareasca haitele si sa scoata din cadrul lor cainii agresivi,sa nu permita infometarea cainilor si prezenta catelelor nesterilizate,etc.

Acest lucru nu s-a intamplat si nu se intampla in continuare.

Sunt vinovati cainii pentru acest lucru?!

Imperativul ADOPTA ! este ilegal si nejustificat.Mai ales la Orizont,unde sunt numai blocuri in zona.

Adoptarea unui caine,mai ales daca este de talie mare,impune anumite conditii de locuit.El trebuie sa aiba un habitat propriu,pe care sa-l ia in primire si sa-l apere.

La bloc nu exista aceste conditii.

Am avut de doua ori ciobanesc german,locuind la bloc.Noroc ca aveam un pic de curte,dar era deschisa si orice caine al strazii avea acces .Trebuia in fiecare dimineata sa scot de urgenta cainele afara,pentru a-si face necesitatile,sa-l plimb,ca el sa miroase peste tot,peroada in care se intalnea cu alti caini liberi,aveau loc tandreturi,etc.Operatiunea trebuia repetata de inca doua ori,in cursul zilei.Intr-un fel,impunea disciplina si obligatii…Plus alte diverse impedimente in casa,mai ales legate de lasarea parului peste tot.Este neigenic,in general,sa locuiesti cu cainele la un loc.Nici relatii intime de familie nu poti avea,fara a fi deranjat,ca acesta si mai ales aceasta se implica,perturband prin propria participare sentimentala nativa la acest act.Cineva mi-a povestit,ca avea o catea de care a trebuit sa se desparta,pentru ca se implica excesiv in asemenea situatii intime de cuplu…

Imperativul ADOPTA nu este nici normal si nici logic.Este un act voluntar si numai al celor care pot face acest oficiu.

Nu vreau sa se inteleaga faptul ca nu iubesc aceste animale,dar rezolvarea situatiei nu cetatenilor revine in totalitate.

In nici un caz,nu eutanasierea este solutia finala.Cu ea ne acoperim din nou de dezaprobarea generala a comunitatii internationale…Trebuie gasita solutia mediana optima.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s