Si m-ai scuipat si m-ai batut si caine eu ti-am fost!

Este,cum bine se stie,un vers,de baza,din poezia lui George Cosbuc:”Noi vrem pamant”.

Paradoxal,romanii nu mai vor pamant astazi.

Locuiesc la orase,sunt posesori de terenuri la tara,arendasii le lucreaza terenurile,primesc subventii iar toamna dau posesorilor ce nu curge pe garla…

Asa nu se mai poate.

Avem Parlament,avem Minister al Agriculturii,dar nu avem nici un fel de reglementari agricole,intre arendasi si tarani sau posesori alogeni de terenuri.

Cei de la orase abia asteapta liberalizarea preturilor,ca sa-si vanda ceea ce au,pentru ca,de douazeci si patru de ani s-au tot judecat,au platit impozite,dar nu s-au ales cu mai nimic.

Aici termenul caine exprima supararea si revolta pentru o atare situatie.

Proprietarul de teren ar vrea sa muste pe cineva,dar nu are nici dinti si nici putere,fiind in general,pe la sate,batrani si neputinciosi.

Tinerii nu vor sa munceasca,pretinzand ca n-au mijloace de lucru si prefera sa atarne pe la orase ,in somaj sau munca la negru,uitand ca se apropie treptat varsta pensionarii si nu vor acumula anii de vechime in munca necesari pentru a primi ceva de la fondul de pensii la batranete.

In acelas timp cei doi -trei arendasi comunali se tot umfla in avere si se poarta discreditar cu oameniii care le-au incredintat spre lucrare terenurile,acordandu-le toamna,cate ceva,dupa bunul lor plac.

De exemplu,cele patru surori ale sotiei,au in Olt,doua hectare si jumatate de teren agricol.Au primit pentru lucrarea lui acum un an o mie doua sute de lei iara anul acesta-cand a fost recolta mult mai buna-doar sase sute de lei.Cum se explica acest lucru ?!Unde se poate reclama respectiva situatie?!

Desigur,nimeni nu va da un raspuns.Exista peste tot o indiferenta generalizata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s