Solidaritate!?Ce este aceea ,la romani?!

De fel suntem un neam de egoisti.Ne consideram cu totii individualitati,nu vrem sa stim de nimeni,nu ne preocupa decat persoana noastra.

Daca spui cuiva un necaz,o problema,el iti intorce pe a lui sau raspunde multumit ca la el este altfel.Este cea mai mare jignire.Lipsa de empatie,de intrajutorare reciproca,de solidaritate,in final,ne face sa batem pasul pe loc sau sa regresam amarnic,odata intrati in mult trambitata libertate,de la care se vede ca nu ne alegem cu nimic.

Procentajul mic al celor multumiti,nu face regula si nu la ei ne referim de fapt.

Din pacate,in mainile lor au incaput fraiele puterii si de ele nu vor sa se mai desprinda,dar nici nu vor sa inteleaga sau nu pot sa ajute la indreptarea lucrurilor.

Ne tot aruna vorbe mieroase,de genul „dragi romani”,cand de fapt,am vazut ,de-a lungul a celor zece ani de sefie,ca nu-i suntem deloc dragi si ca,de ar putea,ne-ar baga pe toti in puscarii,sa ramana numai ei,cativa,ca sa tot benchetuiasca,pe seama noastra si a prostiei noastre.

Aseara,am vazut-o pe Monica,la Realitatea,zambvind cu cei doi dinti din fata,asemeni unui soricel fericit,tot sustinand independenta justitiei,desi moderatorul incerca sa-i arate ca n-a dus decat la anchetarea si intemnitarea unor adversari politici ai licuriciului din Deal.Mustacea la ideea ca ar putea candida chiar ea la prezidentiale,exponenta procurorilor ceausisti,cu stagii la Bruxelles.

In acelas timp,demonstrantii bat orasul in fiecare duminica,cerand unele si altele,dar nimeni ne ascultandu-i,fiind un mars al surzilor…

Sa vorbim de solidaritate?!Nu s-a inventat inca in Romania…

Ma plang ca sunt evacuat de zece ani,dar nimeni nu ma aude,nimeni nu-mi adreseaza un cuvant,de orice fel,de parca as scrie in pustiu…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s