Salut!Turcia!

Este pentru prima oara cand cineva din Turcia ne da un semn de viata!

Ne bucuram si contrasalutam!

Am fost de multe ori la Istanbul,in zorii anilor nouazeci,cand noi ieseam din totalitarism iar ei din cam acelas fel de dictatura militara,ca ne tot miram ce rost aveau militarii inarmati pe strazi!?

Am fost si arestat,pentru prima oara in viata,pentru ca un roman se batuse cu un turc si nu stiau cine a fost si pentru acest lucru,drept represalii,au strans toti barbatii romani de prin oras ,introducandu-ne intr-o camera la subsol!

Tot apucaturi dictatoriale.Pe la granita de asemenea se purtau uneori urat cu noi,tinandu-ne excesiv la coada,chipurile pentru control vamal.Noi nu aveam valuta si mergeam cu diverse maruntisuri,pe care le vindeam in piete.Erau pentru populatie avantajoase,preturile lor fiind cel putin de patru ori mai mari decat ale noastre de atunci…

Au trecut douazeci de ani.La noi situatia s-a tot inrautatit iar la ei se spune ca a progresat.N-am mai fost,turismul de granita a murit iar valuta tot nu avem.

Turcii,la fel ca noi,lupta pentru mai multa democratie.Capitalismul nu este deloc o binefacere iar saracia nu ne lasa de fel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s