A fost odata, Dumitru Sechelariu!

Nu stiu daca si-l mai aminteste toata lumea,desi nu a trecut mult timp de cand a trecut in nefiinta.

Cei din Bacau,precis,nu l-au uitat,pentru ca le-a fost baci,adica primar si numele sau la un moment dat se afla pe stadionul municipal,trecut se pare in proprietatea lui,ca aproape toate celelalte obiective importante din oras si din yona,printre care si Combinatul de Hartie Letea.

Echipa de fotbal F.C.Bacau era in prima liga iar jucatorii apartineau lui Dumitru Secheleriu.Se tot certa cu Gigi Becali pentru ca nu-i pălatise niste drepturi pe unii jucatori preluati la Steaua.

A devenit celebru cand a pus-o pe mama sa patroana a mijloacelor de transport ale orasului,anterior revolutiei fiind o simpla muncitoare.

Desigur, devenise  si patronul hotelului mare din oras si a altor unitati de diverse tipuri.

Construise un ranch pentru familia sa,dotat cu pista de antrenament de viteza pentru unul dintre fii,ce participa la concursuri de carting.

Intrase si in politica,la PSD ,si nimeni nu misca in judet fara el.

Era foarte ambitios,dar si-a gasit dusmani,unul dintre ei fiind chiar Traian Basescu,care l-a tot tracasat,prin puterea oamenilor sai,fiind gata sa infunde puscaria.

Adversitatile l-au macinat,fiind si o persoana colerica,ce punea totul la suflet.Intervenea in emisiuni televizate si se razboia cu toata lumea.Era inalt,corpolent si in final obez.

Povestea ca a inceput prin inchirierea unor sali,cu pacanele,jocuri de noroc,unde statea zile intregi si nici la toaleta nu pleca,pentru ca unele nu aveau grupuri sanitare.

Are si un frate,pe timpul lui Adrian Nastase fiind ministru la Agentia Nationala de Locuinte-ANL.Dupa Nastase si el a avut probleme cu Traian Basescu si a fost trimis in judecata,renuntand la activitatea politica.

Amintesc de Dumitru Sechelariu pentru ca ar fi fost acum ziua lui onomastica si pentru ca a fost un reper al capitalismului in expansiune,acaparator,ajungand sa controleze aproape in totalitate un judet intreg.

A murit tanar si nedreptatit,dupa opinia sa,Traian Basescu ne admitand sa aiba in judetul sau de origine un adversar politic de talia lui Sechelariu sau a fratilor Sechelariu,pe care s-a straduit si in mare parte a reusit sa-i discrediteze,din invidie personala si pentru posibilele abuzuri,pe care si acestia le-au facut,intr-o asemenea fulminanta ascensiune.

A fost perioada cresterii si decaderii capitalistilor autohtoni,vreme dificila,ce a creeat destula nemultumire populara,dar si multe greseli de toate felurile.Mai toata industria noastra a fost privatizata pe mai nimit si dusa la taiere,pierzand cateva milioane de locuri de munca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s