Acumularea primitiva si pericolul furtului ei

Intamplarile nefericite de la Pitesti si Ploiesti,prin furtul continutului caselor de valori,aflate in banci,ce contineau sume importante in valuta si bijuterii,ceasuri,aur,arata ca acest gen de pastrare a bunurilor nu este sigur si nici recomandabil.

Pe scara blocului in care locuiesc cu chirie ,un intreprinzator si-a investit banii cumparand trei garsoniere,pe care le-a inchiriat.In una dintre ele locuiesc si eu,fiind evacuat de catre primarul Traian Basescu,prin restituirea imobilului in care locuiam de patruzeci de ani,unui revendicator,fara sa-i pese de noi ,locatarii legali ai acelui imobil,practic aruncati in strada de acel pretins mostenitor,care nici nu cunostea configuratia imobilului.

Proprietarul meu actual primeste lunar o chirie substantiala,dupa cursul pietei,de la fiecare dintre cele trei garsoniere.

De ce nu ar proceda macar in acest mod pasiv de aducere de venituri si ceilalti posesori de casete de valori,aflate in seifurile bancilor la pastrare si supuse,dupa cum se vede,posibilitatii de a fi devalizate de hoti?!

Nu discutam aspectul reinvestiri banilor in diverse afaceri,aducatoare de mai mare profit ,pentru ca persoanele posesoare de valori,dovedesc faptul ca sunt pricepute in a produce bani si pot continua in acelas mod,imbogatindu-se si dezvoltand si societatea.

Aici ,cineva trebuie sa analizeze si sa propuna masuri,in asa fel ca oamenii sa nu mai recurga la acumulari primitive si sa se asocieze in vederea investirii in afaceri din ce in ce mai mari si mai profitabile,pentru ei si pentru oameni.

Am aflat ca bancile nu mai au casete de valori disponibile,fapt uimitor,avand in vedere numarul lor mare la fiecare banca,ceea ce inseamna ca o importanta suma de bani-doar furturile de pana acum sunt in valoare de trei milioane de euro-aflata la populatie zace nefolosita,practic in parasire,la ea avand -teoretic-acces doar proprietarul si eventual hotul…

De ce nu procedeaza macar in acest mod toti posesorii de casete de valori

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s