7 noiembrie 2o13 !

Am trait o viata sub semnul datei de 7 Noiembrie,ziua marii revolutii socialiste din octombrie(dupa vechiul calendar)din 1917.

Din 1957 si pana in 1962 am fost la studii ,la Sankt Petersburg si am fost condus pe urmele Revolutiei,cu care sovieticii se mandreau pe acele vremuri.Am vizitat Palatul Smolnai,leaganul Revolutie proletare,de unde Lenin a condus ostilitatile.Am vizita,crucisatorul „Aurora” -aflat la vesnica stationare,in locul de unde a tras prima salva de artilerie,asupra Palatului de Iarna,resedinta Tarilor Rusiei. Am vizita apoi insasi Palatul de Iarna,devenit marele muzeu „Ermitaj”,situat in vecinatatea Admiralitatii,locul meu de studii.

Pe atunci inca se vorbea despre faptul ca socialismul va cuprinde lumea intreaga.

Astazi,la 96de ani distanta,totul s-a intors inapoi,socialismul devenind doar o amintire.

Mai sunt parazi,la Moscova si poate si la Sankt Petersburg,mai sunt unii luptatori,cu pieptul plin de decoratii ,din cel de al doilea Razboi Mondial,mai sunt nostalgici ai socialismului,inca mai Traieste Gorbaciov,desi unele ziare otravite i-au anuntat de mai multe ori decesul,el fiind considerat groparul socialismului,motiv pentru care nici nu mai locuieste la Moscova…Memorialisti,cum la noi este Stelian Tanase,pot aduce destule istorii picante,din perioda luptei dintre garzile Rosii cu Garzile Albe,ale Razboiului Civil din Rusia,al caror eroi au fost Ceapaev,Neculai Ostrovski,autorul romanelor „Furtuna”si „Asa s-a calit otelul”.

Rusia si acum experimenteaza arme de distrugere in masa iar americanii au pus in functiune drone,cu care omoara teroristii,fiind teleghidate de la distanta,fara oameni in ele.

In Afganistan si acum mor soldati englezi,americani sau romani iar printre aliatii afgani inarmati se gasesc insa simpatizanti islamisti,care ucid tovarasii lor straini,asa cum am vazut ieri,intr-o postare pe FB.

Lumea este in continuare plina de diverse convulsii.Dreptatea sociala si materiala este departe de a se fi realizat pe glob.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s