Dl.Mihaila nu este nostalgic,dar spune ca romanii sunt niste tampiti…

Are 90 de ani.Ne plimbam adesea prin Drumul Taberii.Poarta un baston si face plimbari zilnice,dimineata si dupa amiaza,de minim cinci kilometri pe jos.Sta bine cu picioarele si cu inima,nu insa si cu moralul.

Este deprimat de natia din care face parte si spune ca nu invatam nimic din trecut.Aminteste adesea de Bratieni si de perioada de glorie,pe care a trait-o,atunci cand leul era la paritate cu francul,inainte de anii patruzeci.

De ce acum nu mai suntem in stare de nimic?!Ma intreba imperativ pe mine,spunand ca eu si sotia suntem singurii oameni cu care mai discuta.

Pleaca din viata total deceptionat de neamul din care face parte.

A avut noua frati.E de undeva din Prahova.Parintii lui au avut douazeci de pogoane si cu toate ca aveau atatia copii,tot a fos facut chiabur tatal sau iar el nu a mai avut dreptul la studii superioare.Pe unde a lucrat,mereu era chemat la securitate si i se cerea sa fie informator.Era convocat cam odata pe luna si tinut degeaba sa dea relatii,desi nu avea ce spune si nuci nu dorea acel lucru.Pentru acest motiv se muta de la un serviciu la altul,dar era identificat si din nou convocat la audieri.

O persecutie absurda,de la care nu a fost absolvit decat dupa schimbarea de regim…

Este si veteran de razboi si primeste 25o de lei pensie suplimentara,peste cei o mie de lei pentru munca depusa.

Complet deceptionat,atat de politica,cat si de starea economica,tot repeta faptul ca am convietuit sapte sute de ani alaturi de sasi,dar nu am invatat nimic de la ei.Concluzioneaza ,ca suntem un neam de tampiti si asa vom ramane.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s