I se spunea Piata Presei Libere

Era una dintre marile cuceriri ale Revolutiei.

In sfarsit,oamenii se puteau exprima liber,ziarele apareau ca ciupercile dupa ploaie,care de care mai atractive si mai interesante.

Libertatea,Tineretul liber,Romania Libera,22,Baricada,Evenimentul Zilei,Ziua,Adevarul,etc.

Publicul era avid de presa,peste tot intalneai oameni cu ziare in mana iar prin mijloacele de trasport si in metrou toti citeau.

Personalitatile jurnalistice au facut averi,din vanzarea brendului,dar oadata cu acest lucru a inceput si degradarea continutului presei,transformarea lor in simple tabloide,asa cum sunt in general in prezent.

Lupta politica a impartit si presa in tabere antagoniste,in functie de interesele patronilor de presa si astfel interesul publicului fata de aceasta s-a diminuat permanent,multe dintre publicatii intrand in faliment.

Jurnalistii au tot migrat spre televiziunile comerciale,tot mau numeroase,treptat si aici avand loc aceeasi orientare politica divergenta.

In prezent totul este o lupta interna amorfa,jurnalistii se ataca reciproc,interesul publicului ,atat pentru presa scrisa ,cat si pentru televiziuni scade continuu,desi lipsesc alte alternative de deconectare .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s