Nostalgia nu vine din neant

In Romania,in cei cincizeci de ani de constructie socialista ,s-a pus bazele dezvoltarii industriale a tarii,oamenii au prins experienta tehnica si au avut curajul sa treaca la producerea a tot ce era necesar  pentru continua industrializare si dezvoltare a tarii,pe noi fagase industriale.Clasa muncitoare si ingineria tehnica au avut un rol din ce in ce mai mare la crearea produsului intern, necesar ridicarii tarii,de la stadiul de inapoiere economica,la cel de industrializare,tot mai apropiat de tarile dezvoltate din jur.

Gama de utilaje si masini-unelte asimilate si apoi produse era nelimitata si se afla in continua perfectionare,numai ca revolutia a stopat aceasta evolutie si am fost treptat aruncati inapoi,in subdezvoltare si somaj.

La conducere s-au perindat oameni dezinteresati de tehnica,ploconindu-se in fata a tot ce se producea in afara tarii , in acest mod deregland grav bugetul.

Oamenii si-au piedut locurile de munca,au fost trimisi fortat in somaj iar acum suntem in mare parte asistati sociali,cu venituri mizerabile,pe baza de imprumuturi.

E usor sa importi,mai greu este sa platesti valoarea importurilor.

Dezordinea s-a extins si in agricultura,parcelarea terenurilor si lipsa mijloacelor individuale mecanizate de lucru in agricultura,subminand si productia agricola,ajungand si in acest domeniu la mari importuri,pentru asigurarea necesarului de consum al populatiei.

Cei mai curajosi si mai competenti oameni au plecat in afara tarii,muncind pentru altii,desi ei se considera romani,participand teoretic doar la vot si influetand negativ votul intern in alegeri,acest lucru fiind un alt aspect al baterii pasului pe loc…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s