Avem si noi drept de veto in Europa!

Servili si supusi am pus pe tava celor din Europa tot de ceea ce am dispus,dupa o jumatate de veac de acumulare socialista,sperand sa fim acceptati ca rude egale ale surorilor noastre europene.

Numai ca boierilor li se pare ca lor li se cuvine doar sa primeasca si sa nu dea nimic in schimb.

Dupa 23 de ani de sclavie,a venit timpul ca si noi sa ne rasculam intr-un fel,sa aratam ca suntem o tara cu resurse si douazeci de milioane de oameni,dintre care deja vreo trei milioane lucreaza deja pentru ei si printre ei.

Faptul ca exista o categorie de nomazi,ce se declara apatrizi si liberi,in parte proveniti din Romania,nu inseamna ca acestia sunt in masura sa priveze poporul roman de dreptul de a face parte deplina din Europa,fie si numai ca in Europa fiinteaza si alte milioane de neeuropeni,azilanti economici,mai mult sau mai putin integrati.

Granzii europeni,descendenti a fostelor imperii,sunt obisnuiti sa fie serviti,sa li se intre in voie,fie si numai pentru faptul ca detin capitaluri,intr-uin fel ducand un stil de viata parazitar.

Europa secolului douazeci si unu trebuie sa se democratizeze si sa-si mai taie din vechile deprinderi imperiale.Nu este de ignorat faptul ca razboaiele de cotropire si jaful ce le-a urmat au dat nastere acestor inegalitati dintre starea materiala a unora si altora dintre natiunile europene,pentru ca inteligenta si munca nu difera substantial de la o tara la alta.

Pe vremuri la noi se spunea ca suntem producatori si proprietari ai bunurilor noastre iar acum se cauta sa nu fim decat umili producatori ai bunurilor altora.Acestea sa fie binefacerile capitalismului,exploatarea nemiloasa a omului si a natiunilor?!

Domnul Barroso este rugat sa nu ne mai arate cu degetul,ca nu suntem elevii sai iar Portugalia insasi a trecut prin dictatura lui Salazar si ar trebui sa inteleaga mai bine si sa fie mai aproape de tarile iesite din dictatura comunista.

Adrian Nastase,in editorialul de astazi,ne sfatuieste ca ar fi timpul sa uzam si noi de dreptul de veto si sa negociem de la guvern la guvern cu tarile europene din uniunea din care facem legitim cu totii parte,fara preferentialisme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s