Cerul instelat deasupra noastra si lumea morala in noi-piesa de Ecaterina Oproiu.

In dictatura,se impusese teatrelor sa nu aiba numai repertiriu strain si neaparat sa existe si o piesa de autori romani.

Acest lucru stimula scrisul teatral autohton iar Paul Everac a fost unul dintre autorii cei mai multi jucati,in timpul virtii sale,cu destul succes.Mai erau si Sarbu si Radu F.Alexandru,Eugen Lovinescu,Aurel Baranga,Ecaterina Oproiu s.a.Salile de spectacole erau pline,mergeam cu cinci lei biletul,teatrul fiind accesibil oricui.

Despre cerul instelat deasupra noastra mi-a amintit acel invitat a lui Mihai Gadea ,care a dormit cincisprezece ani in strada si acoperis deasupra capului era doar cerul,adesea instelat…S-a luptat indelung cu alcoolul,dar si mai ales cu faptul ca nu putea sa obtina banii necesari inchirierii unei locuinte si era adesea coplesit de desnadejde.

Au venit niste ONG-uri,tocmai de pe la Calcutta,in numele Maicii Teresa,primariile au inceput si ele sa acorde aziluri de noapte,pe langa cantina saracilor si asa,incet -incet ,omul s-a scuturat,a facut -la patruzeci de ani incepand-o facultate de psihologie si acum ajuta pe altii,alcoolici anonimi sa revina la viata.

Ce greu se misca viata in raport cu cerintele oamenilor,in principal cu stringenta lor nevoie de a avea undeva un loc, unde seara sa poti pune linistit capul,dupa o zi de zbatere existentiala.E prea mult,cand altii au malluri drept locuinte iar presedintele doarme intr-un dormitor de doua sute de metri patrati?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s