Ucraina,te iubesc! Ucrainienii lupta pentru Europa!

In drumurile mele spre Sankt Petersburg,la studii,la sfarsitul anilor  cincizeci,adesea aveam cate o zi la dispozitie sa vizitez Kiervul.

Am ramas indragostit de acest oras minunat,de oamenii sai harnici,de trecutul de lupta insangerat ,pentru libertate si dreptate sociala.

Cum romanii traiesc sub semnul si arma de lupta a lui Mihai Viteazu,asa si ucrainienii au un erou national,trecut intr-o statue asemanatoare,dedicat eroului lor national Bogdan Hmelnitki.

Kievul a fost recladit din temelii,fiind distrus de nemti in cel de Al Doilea Razboi Mondial.Kievu;l este scaldat majestuos de apele marelui fluviu Nipru.

Kievul se afla pe un deal inalt,in raport cu fluviul,catre care se coboara printr-un parc minunat de castani,iar pe deal se vede sculptura cu crucea Stantului Gheorghe.

Suntem de o aceeasi religie ortodoxa.

Am colaborat fructuos in anii constructiei socialiste,primind ajutor insemnat,industrial si tehnologic, de la ucrainieni si de la rusi- indeosebi.

Ucrainiencele sunt la fel de  talentate in gimnastica,dar si in frumusete, ca si romancele noastre.

Ucraina,trece prin momente dificile.A cerut sprijin masiv din partea Uniunii Europene pentru integrare,dar,neprimindu-l,conducatorii sai au reinclinat catre Putin,care le-a promis ajutorul.Populatia capitalei chiar ieri,de ziua noastra nationala, s-a revoltat,o suta de mii de oameni iesind in strada in Kiev.Ei cer democratizare si aderare la Uniunea Europeana…

Europa trebuie sa  le acorde ajutorul necesar!Romania nu poate fi decat alaturi de prietenii ucrainieni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s