Luptand pentru cauze pierdute!

Reculul socialismului,ca urmare a modului sau gresit de aplicare,nu inseamna pierderea idealurilor socialiste in oameni.

Observ ca, oamenii de afara -din diferite tari-sunt interesati de subiectele legate de socialism.

Ucraina este in fierbere.Ei au o istorie de aproape o suta de ani de socialism si postsocialism.

Efectele trecerii noastre spre capitalism,dupa 23 de ani de tatonari,sunt dezastruoase.

Nu mai stim ce fel de comunism se practica in China,insa furnicarul uman de acolo,face minuni.Toti capitalistii se indreapta cu mana intinsa spre china de astazi.

Gorbaciov,considerat groparul socialismului,inca mai traieste,intr-un oras din afara capitalei Rusiei.Este trist,bolnav si uitat.I-a fost anuntat ,in mod jignitor,decesul,dar el a protestat,anuntand ca traieste.A vrut sa puna capat razboiului rece ,dar cei cu care a discutat,l-au inselat,dezghetul democratic ,numit perestroica(reconstructia) ducand la cadea socialismului in toate tarile.

Intentii socialiste se prezinta in America Latina,cu precadere in Ecuador,unde comerciantii speculanti capitalisti au fost bagati la inchisoare, pentru preturile exagerate la produsele industriale.

Gratie dezindustrializarii fortate,la noi clasa muncitoare practic a disparut iar conditiile materiale mizere,duc la coruptie si lipsire de drepturi sociale pentru cei de jos.Multi dintre nevoiasi sunt evacuati din locuinte,pentru a fi restituite unor mostenitori,pe baza unor interpusi cu relatii si bani.Aceastia populeaza bancile pe strazi si pe nimeni nu intereseaza soarta lor.Capitalismul inseamna dezinteres pentru viata omului de jos,decadere si suferinta.Exploatarea se accentuiaza continuu.Luptele de clasa nu vor intarzia mult sa reapara.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s