Plopul canadian de la fereastra a murit

Microraionul de blocuri  cu  arhitectura rusesca,fara balcoane,cu scari largi si doar trei etaje,asemanator unui campus universitar,a fost constuit in anii cincizeci,pentru armata rusa,incartiruita in zona Drumul Taberii.

La terminarea constructiilor s-au plantat si plopi canadieni,astfel ca zona denumita candva Ho Si Min-dupa numele marelui conducator vietnamez-in prezent general Vasile Milea-sinucis la Revolutie,este in majoritatea timpului anului inverzita.

Sunt saizeci si ceva de ani de atunci,plopii au crescut la inaltimea blocurilor,au ajuns la o jumatate de metru in diametru iar unul dintre ei facea mereu ciuperci ,in scoarta arborelui,la o jumatate  sau mai putin de metru de sol.A aparut,prin el,chiar si o tot mai pronuntata crapatura,prin care treceau pisicile.

Desi inca verde,plopul dadea semne de imbatranire si la un moment dat a disparut,ramanand doar tulpina-taiata cu ferastraul mecanic de la o jumatate de metru de la sol,in care se vedea ca mai mult de jumatate din ea putrezise.

Mor si arborii,de batranete,dand celor atenti semne ca ar trebui taiati,pentru ca prin cadere sa nu produca necazuri.

Au ramas in jurul sau alti plopi mai tineri,dar acea tulpina, retezata,inca proaspat,arata ca o rana si nu ne lasa indiferenti la trecerea pe langa ea,stiind ce falnic arbore a sustinut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s